Dizajn SPEED OF LIGHT od islandskej umelkyne

V októbri 2019 sme spojili svoje sily s Jackom Barclayem Bentley, svetoznámou islandskou umelkyňou Katrin Fridriks a galériou JD Malat, aby sme vytvorili absolútne majstrovské dielo: Bentley Continental GT s dizajnom „Speed ​​of Light – Commander“ z dielne Katrin.

Pri vytváraní tohto úžasného dizajnu so Katrin Fridriks inšpirovala najrýchlejšou vecou na svete – svetlom. Použila obmedzenú farebnú paletu odtieňov medzi čiernou a bielou.

„Som tak nadšená, že sa môžem podieľať v spolupráci s Jackom Barclayem Bentley na tvorbe tohto jedinečného automobilového diela. Je to dokonalé spojenie základných kameňov môjho umenia – zachytenie rýchlosti a energie, dizajnu, remeselného spracovania, presnosti a snahy o dokonalosť,“ povedala Fridriks.

Continental GT je relatívne „štandardné“ kupé Bentley. Poháňaný je vlajkovou loďou 6litrového motora W12, ktorý produkuje 626 koní, dvojdverové kupé je schopné zrýchliť z 0 na 100 km/hod. za 3,7 sekundy, než dosiahne najvyššiu rýchlosť 207 mph. Štandardne je dodávaný s osemstupňovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých kolies, koženým čalúnením, navigáciou a 21palcovými kolesami z ľahkých zliatin, hoci tento automobil má 22-palcové zliatiny Mulliner Driving Specification.

CELÉ VIDEO APLIKÁCIE DIZAJNU: